×

Hőszigetelő rendszer kalkulátor

1. lépés:

Válassz hőszigetelő rendszert!

Üdvözlünk a hőszigetelő rendszer kalkulátorunkban, ahol egy-kettőre megtudhatod, hogy mennyibe kerülne ingatlanod hőszigetelése. Amennyiben tudod, hogy milyen termékekre van szükséged, akkor ne habozz és kalkulátorunk segítségével kezdd el a rendszer árának kiszámolását.

Ha kérdésed merülne fel, vagy nem vagy biztos abban melyik hőszigetelő rendszer lenne Neked a megfelelő, bátran tedd fel kérdéseidet kollégáinknak a +36/26-330-121-es telefonszámon, vagy az info@htuzep.hu email címen!

Kérjük vedd figyelembe, hogy a hőszigetelő rendszerek számos összetevőből állnak, melyeket alapvetően a hőszigetelő panelek anyaga határoz meg (polisztirol, grafitos polisztirol, kőzetgyapot). Minden anyagnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Amennyiben szeretnél többet megtudni a hőszigetelési rendszerekről, görgess lejjebb.

Az alábbi hőszigetelési rendszerek közül válaszd ki azt, amelyik az igényeidnek leginkább megfelelő!

újHÁZ Szuper EPS hőszigetelő rendszerújHÁZ Szuper EPS hőszigetelő rendszerKöltséghatékonyHagyományos hőszigetelő rendszerTársas- és panelházak szigetelésére isTöbb mint 100 színben10 év rendszergaranciaTovábbi információk a rendszerrőlmár 4.495 Ft-tól5 cm-es vastagság választása esetén!
Fehér színű nemesvakolattal!
További színek választása a kalkulátorban!
Ezt választom
Austrotherm-Ceresit polisztirol hőszigetelő rendszerAustrotherm-Ceresit polisztirol hőszigetelő rendszerKöltséghatékonyTársas- és panelházak szigetelésére isHagyományos hőszigetelő rendszerTöbb mint 250 elérhető színGyártó által biztosított rendszergaranciávalTovábbi információk a rendszerrőlmár 4.949 Ft-tól5 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomújHÁZ Szilikon EPS hőszigetelő rendszerújHÁZ Szilikon EPS hőszigetelő rendszerKöltséghatékonyTársas- és panelházak szigetelésére isHagyományos hőszigetelő rendszerSpeciális vízlepergető vakolattal10 év rendszergaranciaTovábbi információk a rendszerrőlmár 5.165 Ft-tól5 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomAustrotherm-Ceresit Grafit reflex hőszigetelő rendszerAustrotherm-Ceresit Grafit reflex hőszigetelő rendszerKimagasló hőszigetelő képességÚj építésű ingatlanhoz és felújításra isGrafit reflex hőszigetelő rendszerTöbb mint 250 elérhető színGyártó által biztosított rendszergaranciávalTovábbi információk a rendszerrőlmár 6.095 Ft-tól6 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomRockwool-Ceresit kőzetgyapot hőszigetelő rendszerRockwool-Ceresit kőzetgyapot hőszigetelő rendszerKiváló hőszigetelő képességPáraáteresztő hőszigetelésÚj építésű ingatlanhoz és felújításra isTöbb mint 250 elérhető színGyártó által biztosított rendszergaranciávalTovábbi információk a rendszerrőlmár 10.526 Ft-tól8 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomBaumit Duotherm EPS hőszigetelés, színvakolat nélkülBaumit Duotherm EPS hőszigetelés, színvakolat nélkülkedvező ára rendszer színvakolatot nem tartalmazhagyományos hőszigetelő rendszerTovábbi információk a rendszerrőlmár 3.187 Ft-tól5 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomBaumit Protherm EPS hőszigetelő rendszerBaumit Protherm EPS hőszigetelő rendszerKöltséghatékonyTársas- és panelházak szigetelésére isHagyományos hőszigetelő rendszerSzínes DuoTop színvakolatTovábbi információk a rendszerrőlmár 6.923 Ft-tól5 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomBaumit Star Mineral hőszigetelő rendszerBaumit Star Mineral hőszigetelő rendszerKiváló páraáteresztő képességAkusztikai szigetelésPáraáteresztő színvakolatTovábbi információk a rendszerrőlmár 14.936 Ft-tól10 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomBaumit Star Grafit Reflex hőszigetelő rendszerBaumit Star Grafit Reflex hőszigetelő rendszerJól tisztítható, időjárásállóRagasztó tárcsával is használható23%-al jobb szigetelési képességRugalmas StarContact ragasztóStarTop nemesvakolatTovábbi információk a rendszerrőlmár 11.896 Ft-tól8 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választomBaumit Open Reflect hőszigetelő rendszerBaumit Open Reflect hőszigetelő rendszerKiváló minőségÖntisztuló képességKiváló páraáteresztő képességKellemes lakóklímaRagasztó tárcsával is használhatóTovábbi információk a rendszerrőlmár 10.880 Ft-tól6 cm-es vastagság választása esetén!Ezt választom

Mire jók a hőszigetelő rendszerek?

A hőszigetelő rendszerek alapvető feladata, hogy csökkentsék a lakóingatlanjaink energiafelhasználását, emellett pozitív irányba növelik a komfortérzet.
Az Európai Unió szigorú szabályainak megfelelő hőszigetelő rendszer megépítése után a fűtésre elhasznált energia akár a harmadára is csökkenhet, ezzel jelentős mértékben óva a környezetet. Ezzel egy időben az ingatlan rezsiköltsége is drasztikusan csökken, így a hőszigetelő rendszerre áldozott összeg hamar megtérül.

Milyen hőszigetelő rendszereket ismerünk?

 

 

 

De mégis milyen hőszigetelésre lehet szükséged?

Először is az fontos kérdés, hogy új építésű ingatlanhoz van szükség hőszigetelésre, vagy régi építésű ingatlan lenne felújítva. A kérdés azért is fontos, mert más szabályok vonatkoznak az új építésű házakra, mint a felújítás alatt lévő régebbi építésűekre.

Például új építés esetén a használatba vételi engedélyt csak akkor kapja meg a megrendelő, ha teljes ingatlan energiahatékonysága megfelel az épp hatályba lévő Európai Uniós előírásoknak. Erről egy kisebb táblázatot mellékeltünk, hogy segítsen a tájékozódásban. 
 


Érdemes szem előtt tartani, hogy ezek az adatok a minimum követelmények. Amennyiben a költségkeret lehetővé teszi , érdemes jobb teljesítményű termékeket beépíteni, hiszen minél nagyobb a hőszigetelő teljesítmény, annál alacsonyabb összegű lesz a rezsiszámla.
Régi ingatlan felújítása esetén csak akkor szükséges a lakhatási engedély megújítása, ha a felújítandó ingatlanhoz hozzáépítünk egy a meglévőnél 100%-al nagyobb kiegészítést. Amennyiben a meglévő otthonunkat szeretnénk szigetelni, úgy nem szükséges a lakhatási engedély megújítása. De ha már egyszer befektetünk, akkor érdemes minél közelebb vinni az épület energiahatékonyságát ehhez a szabványhoz. A jelenlegi energetikai szabályok szerint a homlokzat fala minimum 0,24 w/m2K hővezetési tényezővel kell, hogy rendelkezzen, melyet viszonylag könnyedén elérhetünk. Amennyiben új építésű ingatlanunk van ezt egy 30 centiméter széles nútféderes kialakítású Porotherm vagy Leier téglával és 10 centiméter vastag hagyományos polisztirol hőszigetelő rendszerrel elérhetjük, ami ár/érték arányban kiváló.

Amennyiben felújítás előtt állunk, úgy érdemes kideríteni a falazat anyagát, mert a különböző építőanyagok hővezetési tényezője merőben eltér. Ha veszünk például egy régebbi gyártású B30-as téglát, ahhoz már 15 centiméter vastag hagyományos hőszigetelésre vagy 12 centiméter vastag Grafit Reflex hőszigetelő rendszerre lesz szükség. Amennyiben ezt semmilyen úton nem lehet kideríteni, úgy érdemes a legjobb ár/érték arányú szigetelésre törekedni. 

Igyekeztünk táblázatokban összegyűjteni a legismertebb falazóelemeket, hogy ezzel is segítsünk a megfelelő hőszigetelő rendszer kiválasztásban. 
 


A hőszigetelő rendszerek általánosságban az alábbi elemekből épülnek fel:

A megfelelő szigetelő rendszerek kiválasztása nem egyszerű feladat, ezért amennyiben segítségre van szükséged, keresd kollégáinkat az itt látható +3626330121-es telefonszámon, vagy az info@htuzep.hu email címen.

Iratkozzon fel hírlveleünkre, és értesüljön legújabb akciónkról!

További oldalaink:

készítette:WebDeb - Ahol a weblapok születnek...