×

Termékek/Szigetelő anyagok/Homlokzat hőszigetelés/Hőszigetelő rendszerek

Szigetelőlap anyaga(rendszernél)
Vastagság
Garancia időtartam
Színárnyalat
Gyártó/Márka

Termékek

További termékinformációk

Hőszigetelő rendszerek

A hőszigetelő rendszerek rendkívül hasznos termékcsomagok, melyek ingatlanok homlokzati falainak a szigetelésére már több évtizede alkalmaznak. Segítségükkel az épület fűtésre és hűtésre felhasznált energiamennyisége drasztikusan csökken. A megannyi szigetelő anyagnak és technológiának köszönhetően szinte bármilyen jelenleg elfogadott építési anyagból készült ingatlanhoz rendelkezésre áll több fajta hőszigetelés, hogy minden esetben megfeleljen az épülő ingatlan funkciójának, küllemének és nem utolsó sorban az ingatlan tulajdonosának. 

Miért érdemes hőszigetelő rendszert alkalmazni?

A hőszigetelő rendszerek alkalmazása minden esetben alacsonyabb energiafelhasználást, kedvezőbb lakóklímát, alacsonyabb rezsiköltséget eredményeznek, így segítségükkel könnyedén kialakítható egy környezetbarát és kellemes lakóklíma.

A régi ingatlanokat is fel lehet ilyen módon újítani?

Igen, a hőszigetelő rendszerek utólag is alkalmazhatók, így javíthatók később egy épület hőszigetelő tulajdonságainak értéke. A megfelelő vastagságú szigetelés alkalmazásával, akár utólag is elérhetjük a passzívház besorolást, mely az Európai Únió legszigorúbb energetikai szabványai szerinti értéket képviseli.

Milyen hőszigetelés érdemes választani?

A homlokzati hőszigetelő rendszerek közül a legismertebbek, talán a polisztirol, a grafit polisztirol és az ásványgyapot hőszigetelő rendszer!

 • Miért érdemes polisztirol szigetelést választani?

  A polisztirol szigetelő anyagok felhasználásával alacsonyabb gázszámla mellett melegebb lakás, jobb komfortérzet várja az embert otthon, a téli hónapokban. Szakértők szerint a 6 cm-es polisztirol szigetelés már megfelezheti a fűtésszámlát, ez persze függ a nyílászárók minőségétől és falazat vastagságától. Megfelelő szigetelés kialakításánál mindenképpen kérd ki szakember segítségét, aki hasznos tanácsokkal láthat el.

A polisztirol hőszigetelések között megtalálod az ingatlan teljes körű szigeteléséhez szükséges termékeket, homlokzatra, és lábazatra egyaránt. 

 • Mennyiben jobb, ha Grafit polisztirolt alkalmazunk?

  A különböző grafit polisztirol egy speciális anyaggal bevont normál EPS hab melynek a hőszigetelési teljesítménye körül-belül 20%-al magasabb. Így remek választás lehet olyan homlokzatokhoz, melynél a helyszűke miatt nem tudunk túl vastag
  szigetelést alkalmazni. A grafit polisztirolok, homlokzatra történő alkalmazása esetén érdemes a hővisszaverő réteggel bevonat változatokat vásárolni. Ezek a változatok a legtöbbször egy fehéres-rózsaszínes réteggel vannak ellátva minimum az egyik oldalukon. Erre azért van szükség, mert a bevonat nélküli terméknél előfordulhat, hogy a nyári kánikulában, a kivitelezés idején megvetemedik, a nagy hő hatására. Amennyiben ez megtörténik csak nagyon nehezen lehet a munkafolyamatokat befejezni, így ez problémát jelent mind a megrendelőnek mind pedig a kivitelezőnek is!
   
 • Miért érdemes Kőzetgyapot szigetelést választani?

  A kőzetgyapot szigetelések az egyik leghasznosabb homlokzati szigetelőanyagok, számos hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Az egyik remek tulajdonságuk például, hogy páraáteresztőek, így a megfelelő belső és külső rétegrend kialakításánál nem kell tartani penészesedéstől. Emellett tűzállóak, vizsgálatok szerint olvadáspontjuk minimum 1000°C.
  Így az egyik legbiztonságosabb szigetelésnek minősül.
  Bár hőszigetelő képességük minimálisan gyengébb, mint a polisztirol termékeké, a többi hasznos tulajdonsága miatt méltó helye van a legjobb szigetelőanyagok között.


A Hofstädter Tüzépen minden olyan hőszigetelő anyagot megtalálhat amely az építkezés során szükséges lehet. Forgalmazunk lábazati, homlokzati és tetőtéri szigetelőanyagokat, födémbe építhető lépésálló hang és hőszigetelő anyagokat, valamint komplett Baumit hőszigetelő rendszereket. Forgalmazott márkáink minden esetben megfelelnek a legmagasabb minőségi és műszaki követelményeknek. 

Amennyiben részletesebben belevetnéd magad a témakörbe, olvasd el Szigetelés kisokos dokumentumunkat.

Miért érdemes tőlünk rendelni?

 • Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk áll a vásárlóink rendelkezésére, a felmerülő kérdések megválaszolásában.
 • Kielégítő termékválaszték mely lehetővé teszi, hogy minden térkőre vágyó megtalálja a számára megfelelő terméket.
 • Gyors kiszállítás:  a raktáron lévő termékeket, 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk, megrendelés esetén.
   

További építőanyagaink:

Falazóanyag: Porotherm, Ytong, Leier
Falazóhabarcs, vakolat: Baumit
Tetőcserép: Bramac, Tondach, Creaton, Terrán, Leier

Iratkozzon fel hírlveleünkre, és értesüljön legújabb akciónkról!

További oldalaink:

készítette:WebDeb - Ahol a weblapok születnek...