×

Termékek/Szigetelő anyagok/Színvakolatok és alapozóik

Színcsalád
Kötőanyag
Funkció
Gyártó/Márka

TOP termékek

Termékek

További termékinformációk

A színvakolatok, vagy más néven a nemesvakolatok a hőszigetelő rendszerek legfelső rétegei.
A termék kiváló esztétikai tulajdonságai mellett védi az ingatlan homlokzati falait az időjárás viszontagságaival szemben.
A száradása után fagy- és hőálló, továbbá vízlepergető tulajdonságú termék legalább 250 színárnyalatot magába foglaló termékcsaládba a legtöbb vásárló számára megfelelő árnyalat található.

Milyen nemesvakolatot érdemes választani?

A szín kiválasztása önmagában még nem elegendő, hiszen a különböző szigetelőlapok más és más kötőanyaggal rendelkező nemesvakolat felhordását igénylik. Polisztirol és grafit polisztirol hőszigetelő rendszerhez például műgyantás nemesvakolatot, míg ásványgyapothoz, szilikát, vagy szilikongyantás nemesvakolatot érdemes használni.
A megfelelő vakolat kiválasztásában érdemes segítséget kérni szakembertől, vagy kérdezz minket a +3626330121-es telefonszámon, vagy az info@htuzep.hu email címen.

Milyen típusú nemesvakolatokat ismerünk?

A legtöbb esetben 3 fajta nemesvakolattal találkozhatunk. Ezek az akril műgyantás vakolatok, a szilikát vakolatok, illetve a szilikon gyantás vakolatok. Mindhárom vakolatnak megvan a maga előnye, melyek segítségével eldönthetjük mely termék a legmegfelelőbb számunkra. 

 • Az akril műgyantás vakolatok előnye, hogy erős/kemény lesz a felületük, így jól bírják a fizikai amortizációt. 
 • A szilikát vakolatok kiváló páraáteresztő képességgel rendelkeznek, így ajánlottak műemlék épületek homlokzataira, illetve olyan ingatlanok homlokzataira, ahol a megszokottnál magasabb páradiffúziós képességre van szükség.
 • A szilikongyantás vakolatok előnye az, hogy a kiváló páraáteresztő képességük mellett remek víztaszító anyagok, így a legtöbb szilikongyantás vakolat alkalmas szinte az összes homlokzati szigetelő laphoz. A termék további pozitív tulajdonsága, hogy "öntisztuló", ezért a mohásodásra, algásodásra is jóval kevésbé hajlamos.
   

Milyen szabályokat érdemes betartani, nemesvakolatok vásárlásakor?

 • Érdemes például az alapozót a vakolat színéhez közeli árnyalatra keverve rendelni, mely segítséget nyújt a nemesvakolatoknak az alattuk lévő szürke színű tapasz eltakarásában. 
 • Érdemes olyan színvakolatot vásárolni, amely minden szempontból megfelel a teljes hőszigetelő rendszer működésének és az igényeknek. Például páraáteresztő hőszigetelő rendszerhez nem ajánlott műgyantás vakolatot használni, mert a szükséges páraáteresztő képesség csak a szilikát, illetve a szilikongyantás termékekre jellemző.
   

A Hofstädter Építőanyag Centrumban raktárkészletről elérhetőek a színvakolat fajtáinak széles skálája, több mint 250 színárnyalatban! Kérj ajánlatot és kollégáink 24 órán belül válaszolnak!

Miért érdemes tőlünk rendelni?

 • Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk áll a vásárlóink rendelkezésére, a felmerülő kérdések megválaszolásában.
 • Kielégítő termékválaszték mely lehetővé teszi, hogy a legtöbb szigetelőanyaghoz megfelelő ragasztót találj.
 • Gyors kiszállítás! A termékeket, a megrendeléstől számítva akár 1-2 napon belül kiszállítjuk!
   

További építőanyagaink:

Falazóanyag: PorothermYtongLeier
Falazóhabarcs, vakolat: Baumit
Tetőcserép: BramacTondachCreatonTerránLeier
 

Iratkozzon fel hírlveleünkre, és értesüljön legújabb akciónkról!

További oldalaink:

készítette:WebDeb - Ahol a weblapok születnek...