×
Otthonfelújítási támogatásOtthonfelújítási támogatás

Termékek/Szigetelő anyagok/Színvakolatok és alapozóik

Színintenzitás
Színcsalád
Kötőanyag
Funkció
Gyártó/Márka
Otthonfelújítási támogatás OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS 2024 - Regisztrálj!

TOP termékek

Termékek

További termékinformációk

A színvakolatok, vagy más néven a nemesvakolatok a hőszigetelő rendszerek legfelső rétegei.
A termék kiváló esztétikai tulajdonságai mellett védi az ingatlan homlokzati falait az időjárás viszontagságaival szemben.
A száradása után fagy- és hőálló, továbbá vízlepergető tulajdonságú termék legalább 250 színárnyalatot magába foglaló termékcsaládba a legtöbb vásárló számára megfelelő árnyalat található.

Milyen nemesvakolatot érdemes választani?

A szín kiválasztása önmagában még nem elegendő, hiszen a különböző szigetelőlapok más és más kötőanyaggal rendelkező nemesvakolat felhordását igénylik. Polisztirol és grafit polisztirol hőszigetelő rendszerhez például műgyantás nemesvakolatot, míg ásványgyapothoz, szilikát, vagy szilikongyantás nemesvakolatot érdemes használni.
A megfelelő vakolat kiválasztásában érdemes segítséget kérni szakembertől, vagy kérdezz minket a +3626330121-es telefonszámon, vagy az info@htuzep.hu email címen.

Milyen típusú nemesvakolatokat ismerünk?

A legtöbb esetben 3 fajta nemesvakolattal találkozhatunk. Ezek az akril műgyantás vakolatok, a szilikát vakolatok, illetve a szilikon gyantás vakolatok. Mindhárom vakolatnak megvan a maga előnye, melyek segítségével eldönthetjük mely termék a legmegfelelőbb számunkra. 

 • Az akril műgyantás vakolatok előnye, hogy erős/kemény lesz a felületük, így jól bírják a fizikai amortizációt.
 • A szilikát vakolatok kiváló páraáteresztő képességgel rendelkeznek, így ajánlottak műemlék épületek homlokzataira, illetve olyan ingatlanok homlokzataira, ahol a megszokottnál magasabb páradiffúziós képességre van szükség.
 • A szilikongyantás vakolatok előnye az, hogy a kiváló páraáteresztő képességük mellett remek víztaszító anyagok, így a legtöbb szilikongyantás vakolat alkalmas szinte az összes homlokzati szigetelő laphoz. A termék további pozitív tulajdonsága, hogy "öntisztuló", ezért a mohásodásra, algásodásra is jóval kevésbé hajlamos.
   

Milyen szabályokat érdemes betartani, nemesvakolatok vásárlásakor?

 • Érdemes például az alapozót a vakolat színéhez közeli árnyalatra keverve rendelni, mely segítséget nyújt a nemesvakolatoknak az alattuk lévő szürke színű tapasz eltakarásában. 
 • Érdemes olyan színvakolatot vásárolni, amely minden szempontból megfelel a teljes hőszigetelő rendszer működésének és az igényeknek. Például páraáteresztő hőszigetelő rendszerhez nem ajánlott műgyantás vakolatot használni, mert a szükséges páraáteresztő képesség csak a szilikát, illetve a szilikongyantás termékekre jellemző.
   

A Hofstädter Építőanyag Centrumban raktárkészletről elérhetőek a színvakolat fajtáinak széles skálája, több mint 250 színárnyalatban! Kérj ajánlatot és kollégáink 24 órán belül válaszolnak!
További színek az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg!
Ceresit vakolat és homlokzatfesték teljes színválaszték!

Miért érdemes tőlünk rendelni?

 • Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk áll a vásárlóink rendelkezésére, a felmerülő kérdések megválaszolásában.
 • Kielégítő termékválaszték mely lehetővé teszi, hogy a legtöbb szigetelőanyaghoz megfelelő ragasztót találj.
 • Gyors kiszállítás! A termékeket, a megrendeléstől számítva akár 1-2 napon belül kiszállítjuk!
   

További építőanyagaink:

Falazóanyag: PorothermYtongLeier
Falazóhabarcs, vakolat: Baumit
Tetőcserép: BramacTondachCreatonTerránLeier
 

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesül legújabb akciónkról!

További oldalaink:

készítette:WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
Ginop pályázat
Vekop pályázat