×

Ilyen lesz a trendi laminált padló 2021-ben

vissza2022. június 15.
A padlóburkolatok között néhány év alatt gyorsan az élre törtek a laminált burkolatok, köszönhetően elsősorban annak, hogy már vízálló, csúszásgátló, antisztatikus és magas kopásállóságú változatokban is elérhetőek. Árukat tekintve is kedvezőek, nem utolsó sorban pedig könnyen és higiénikusan tisztán tarthatók a megfelelő tisztítószerekkel. A széles minta- és méretválasztéknak köszönhetően pedig mindenki megtalálhatja azt, ami a leginkább illik hozzá és lakásához.

Környezettudatos gyártás
Egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy amit vásárolunk, azzal ne károsítsuk a környezetünket. Ha fontos a praktikum és a minimális környezetterhelés, nyugodt szívvel választhatjuk padlónk burkolatának a lamináltat, hiszen ezek a faparketta gyártásánál keletkező hulladékból kerülnek gyártásra.

Realisztikus fahatás - a hosszan tartó divatirányzat
Ahogy sok egyéb területen, a burkolatok közt is egyre inkább keresettek a naturális, vagy ahhoz nagyon közeli színek, így ezek most az igazán divatosak. Végre praktikus is az, ami trendi, így a divatszínekben nem számíthatunk változásra. A tölgy és a melegebb mézszínű árnyalatoktól, egészen a vintage stílusig minden megtalálható lesz a legkedveltebb árnyalatok között, változásra inkább a mintázatok tekintetében lehet számítani.

A következő időszak trendje lesz a természeteshez minél inkább közelítő megjelenés, a valódi fához a megszólalásig hasonlító csomók és erezet, aminek az előretörése várható. A gyártástechnológia tökéletesedésének köszönhetően, már gyártanak olyan laminált lapokat is, amelyeknek a mintázata végtelenített, így az illesztéseknél sem fogja zavarni a szemünket többé, hogy megtörik a minta.

Kőhatású, az álcázás nagymestere
Habár a laminált padlók megjelenése jellemzően a fa dizájnra épül, 2021-től egyre többször találkozhatunk kőhatású laminált padlóval is. Ugyanakkor meg kell hagyni, hogy a vinyl és a kerámialapok is igen meggyőzően tudják utánozni ezt a hatást.

Új méretek és új rendszerek jönnek
A laminált lapok trendje inkább apró finomságokban érhető utol a közeljövőben, kisebb-nagyobb méretű paneleket is gyártanak már, különböző szélességben, de ezek egyelőre még nem terjedtek el igazán, hiszen egyelőre még mindig a hagyományos méretek a legkedveltebbek.

Pedig szélesebb, de hosszabb padlólappal sokkal nagyobbnak tűnhet a burkolt helyiség, főleg, ha a most trendi világos színek közül választunk. A gyártók egyre több új dizájnt hoznak ki a szélesebb változatban, így valószínűsíthető, hogy a méreteket tekintve ez lesz a legfőbb változás a laminált lapok trendjeiben.

A clic rendszereket tekintve viszont szinte biztosak vagyunk benne, hogy lesz változás, és átrendeződés, hiszen ezeket egyre inkább igyekeznek a gyártók fejleszteni, a felmerülő igényeknek megfelelően. Ma már elérhetőek olyan kialakítású clic rendszerrel gyártott laminált lapok, amelyeket akár egy ember is tud telepíteni és a burkoláshoz nincs szükség még valaki segítségére. Sokan keresik már most is kifejezetten ezt a típust, hiszen azzal, ha magunk tudjuk letenni a burkolatot, tovább faraghatunk az ingatlanunk szépítésének költségeiből.

Egyedül a vizes helyiségekben (fürdőszobában, konyhában) érdemes inkább szakemberre bízni a burkolat kialakítását, hogy az illesztések biztosan megfelelően pontosak legyenek, még véletlenül se juthasson nedvesség két lap közé. Ha véletlenül mégis valamilyen mechanikai sérülést szenved el a padlónk, a laminált burkolat könnyen javítható, a megrongálódott elem egyszerű cseréjével.

Iratkozzon fel hírlveleünkre, és értesüljön legújabb akciónkról!

További oldalaink:

készítette:WebDeb - Ahol a weblapok születnek...