×

Termékek/Szigetelő anyagok

Anyaga
Szigetelőlap anyaga(rendszernél)
Ajánlott felhasználási terület
Színcsalád
Vastagság
Garancia időtartam
Színárnyalat
Gyártó/Márka
Vastagság(bitumenes lemez)

További alkategóriák

TOP termékek

Termékek

További termékinformációk

A szigetelés, az otthonunk építésénél talán az egyik legfontosabb munkafolyamat. Az itt felhasznált anyagok függvényében dől majd el, hogy télen a nagy energiafelhasználás idején, mekkora karbonlábnyomot hagy majd otthonunk. 
Az egyik leghatékonyabb módja, hogy csökkentsük a környezetet terhelő energiafelhasználásunkat, ha megfelelően szigeteljük ingatlanunkat. Az optimális szigetelőanyagfelhasználás drasztikusan, akár 3-ára csökkenti ingatlanunk energiaigényét, így csökken a környezetszennyezés mértéke, illetve csökken a havi rezsiköltségünk is. Győztes-győztes helyzet.

Milyen szigetelésfajtákat ismerünk?

Manapság többféle technológia is a rendelkezésre áll, melynek köszönhetően szinte minden felületre van szigetelő anyag.

 • Polisztirol(EPS): Az expandált polisztirol talán az egyik legelterjedtebb szigetelő lemez. Létezik belőle hő, hang, lépéshang, lépésálló és terhelhető szigetelés is. Kiváló szigetelő képességét a polisztirol gyöngyökbe bezárt levegőnek köszönheti.
  A közhiedelemmel ellentétben a termék nem összekeverendő a hungarocell nevű anyaggal, amit manapság már csak háztartási gépek csomagolásában, ütésenergiát elnyelő habszivacsként használnak.
   
 • Kőzetgyapot: A kőzetgyapot, vagy másik nevén ásványgyapot szigetelés is igen ismert szigetelő anyag. Polisztiroltól kicsivel kisebb a hőszigetelő teljesítménye, de helyette olyan hasznos tulajdonságokkal rendelkezik mint például a páraáteresztő képesség, a tűzálló képesség, melyek miatt megérheti kőzetgyapottal szigetelni.
   
 • PIR vagy PUR: A PIR vagy PUR szigetelések az xps-hez hasonlóan zárt cellás szigetelő anyagok. Elkészítésük az extrudált polisztirolhoz hasonló, annyi különbséggel, hogy a PIR és PUR szigetelő anyagok kémiai anyagokból készülnek.
  A zárt sejtes szigetelőanyagba a gyártás során pentán gáz szabadul fel, aminek köszönheti, kiemelkedő, a polisztiroltól majd 50%-al jobb hőszigetelő képességét.
   
 • Fagyapot: A fagyapot szigetelés már kevésbe ismert, talán ez azért is van, mert felhasználási módja miatt kevesen találkoznak vele, a termék gyalult fából készül egy cementes elegybe történő mártásos eljárással. A kész termék ingatlanok szintközi födémeinek, betonkoszorút szigetelő anyaga lesz.
   
 • Fenol hab: Az innovációnak köszönhetően a területen végbemenő fejlesztések lehetővé tették, hogy fenol hab szigetelőanyagot homlokzatra is használhassunk. Ezt a PIR és PUR táblák szigetelési teljesítményével felvértezett anyagot grafit reflex polisztirol kasírozásnak vetik alá, aminek köszönhetően már hagyományos grafit polisztirol ragasztására alkalmas habarccsal is beépíthetjük. A kapott eredmény elképesztő 0,022 w/mK hővezetési tényezővel bír, ami 50%-al jobb min a hagyományos polisztiroloké.

 

A szigetelőanyagok kategóriába igyekeztünk összeszedni minden olyan terméket, melyre szükséged lehet az otthonod szigetelésére. Amennyiben részletesebben belevetnéd magad a témakörbe, olvasd el Szigetelés kisokos dokumentumunkat .Nézz körül és kérj ajánlatot a megtetszett termékekről, amire kollégáink 24 órán belül válaszolnak.

Miért érdemes tőlünk rendelni?

 • Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk áll a vásárlóink rendelkezésére, a felmerülő kérdések megválaszolásában.
 • Kielégítő termékválaszték mely lehetővé teszi, hogy minden térkőre vágyó megtalálja a számára megfelelő terméket.
 • Gyors kiszállítás:  a raktáron lévő termékeket, 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk, megrendelés esetén.
   

További építőanyagaink:

Falazóanyag: Porotherm, Ytong, Leier
Falazóhabarcs, vakolat: Baumit
Tetőcserép: Bramac, Tondach, Creaton, Terrán, Leier

Iratkozzon fel hírlveleünkre, és értesüljön legújabb akciónkról!

További oldalaink:

készítette:WebDeb - Ahol a weblapok születnek...