×

Termékek/Szigetelő anyagok/Homlokzat hőszigetelés/Hőszigetelő rendszerek/Baumit Startherm Mineral hőszigetelő rendszer

Vastagság
Garancia időtartam
Színárnyalat

Termékek

További termékinformációk

A hőszigetelő rendszerek közül a legtöbb hasznos tulajdonsággal talán a kőzetgyapot hőszigetelési rendszer rendelkezik. Kiváló hőszigetelő tulajdonsága mellett páraáteresztő, így nem kell tartani a penészesedéstől a beltéri falakon.

A kőzetgyapot hőszigetelő lemez tűzálló, így biztonságosabb szigetelő rendszer építhető.

A Baumit StarTherm Mineral kőzetgyapot hőszigetelő rendszer egy univerzális, sok problémát megoldó termékcsomag, mely kiváló minőségű alkotóelemeinek köszönhetően feladatát évtizedekig ellátja. Záróvakolata magas páratűrésű szilikát alapú termék, mely a páraáteresztő tulajdonsága mellet évtizedekig védheti a falazatot.
A minőségéről a gyártó ad tanúbizonyságot a rendszerhez járó 25 év garanciával.

A Baumit StarTherm Mineral Ásványgyapot hőszigetelő rendszer az alábbi elemekből épül fel.

 • Baumit Startherm Mineral hőszigetelő tábla: Különböző adalékanyagokkal továbbfejlesztett vakolható kőzetgyapot hőszigetelő lemez, mely biztonságos, páraáteresztő hőszigetelést biztosít.
 • Baumit StarContact White polisztirol ragasztó:
  Fehér színű, cement alapú zsákos habarcs mely a szigetelő lapok falra történő ragasztására és a felületerősítő üvegszövet háló tapaszolására használnak. Fehér színének köszönhetően a rá felhordásra kerülő vakolat jóval könnyebben takarja el.
 • Baumit S önsüllyesztő dübel
  A mechanikai rögzítésért felelős termék alkalmazása biztonsági kérdés. A felhasználásukra azért van szükség, mert a hőszigetelő rendszer, a teljes felületet átfogva, vitorlaként is működhet, erősen szeles időjárás esetén, a szél könnyedén letépheti az teljes rendszert a falazatról.
 • Üvegszövet háló: A terméket a polisztirol tapaszolására, felületének megerősítésére használják, mely réteg így ezáltal nem reped ki.
 • Baumit Prémium Primer vakolat alapozó: A vakolat színéhez hasonló árnyalatra kevert alapozót az üvegszövetháló tapaszolása után kenik fel a megszáradt tapaszra, mely egyenletessé teszi a fal szívóképességét, a takarítás után visszamaradt minimális port leköti, részlegesen eltakarva a szürke színű tapaszt. A termékbe gyárilag kvarcszemcséket kevernek, mely segíti a színezési munkálatokat azálat, hogy a vakolat besimítása akadálymentesen történik.
 • Baumit SilikatTop nemesvakolat, 1,5mm-es szemcsenagysággal, kapart struktúrával:
  Kimagasló páraáteresztő képességű, szilikát kötőanyagú nemesvakolat mely a hőszigetelő rendszer zárórétege. Különleges összetételének köszönhetően megvédi a teljes falazatot az időjárás viszontagságaival szemben hosszú éveken, akár évtizedeken át.
 • Indítóprofil:
  Az indítóprofil mint nevébe foglaltatik, indítja a homlokzati szigetelő lapokat a lábazat tetejétől. Ezt a terméket vízszintbe rakva megadja a homlokzati hőszigetelő polisztirol lapoknak azt a síkot, amivel végigrakva a vízszint követhető. Tovább segíti a rendszert, hogy az indítóprofilok egy vízorral vannak ellátva, ami meggátolja, hogy a homlokzatról lezúduló csapadékvíz a lábazaton folyjon végig.
 • Hálós élvédő:
  Az üvegszövethez hasonlóan a hálós élvédő is a polisztirol táblák felületének a nemes vagy műgyantás kőpor színvakolat fogadására alkalmas réteg elkészüléséért, annak repedésmentes rétegéért felel. Annyi különbséggel, hogy az élvédőt az épülethomlokzat össze éléhez, pozitív sarkához szükséges alkalmazni. Ezek lehetnek nyílászárók, épületek sarkai.

 

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a Baumit Startherm Mineral kőzetgyapot hőszigetelő rendszere és szeretnéd megtudni mennyibe kerül, kattints és használd hőszigetelő kalkulátorunkat, aminek köszönhetően egy-kettőre megtudhatod mekkora költséggel számolhatsz.

Amennyiben részletesebben belevetnéd magad a témakörbe, olvasd el Szigetelés kisokos dokumentumunkat.

Miért érdemes tőlünk rendelni?

 • Szakértő, segítőkész ügyfélszolgálatunk áll a vásárlóink rendelkezésére, a felmerülő kérdések megválaszolásában.
 • Kielégítő termékválaszték mely lehetővé teszi, hogy minden térkőre vágyó megtalálja a számára megfelelő terméket.
 • Gyors kiszállítás:  a raktáron lévő termékeket, 1-2 munkanap alatt kiszállítjuk, megrendelés esetén.
   

További építőanyagaink:

Falazóanyag: Porotherm, Ytong, Leier
Falazóhabarcs, vakolat: Baumit
Tetőcserép: Bramac, Tondach, Creaton, Terrán, Leier

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesül legújabb akciónkról!

További oldalaink:

készítette:WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
Ginop pályázat